Shopping cart

Subtotal: $318.00

View cart Checkout

تخصص ما تجهیز ، مشاوره و راه اندازی رستوران است

میزان سود دهی فست فود

یکی از سوالاتی که همیشه در ذهن مشتریان یک فست فود پیش می آید میزان درآمد فست فود است . خود شما بارها زمانی که در فست فود نشسته اید و  منتظر هستید  با توجه به شلوغی و تعداد سفارشات درآمد یک فست فود را محاسبه می کنید و با همراهانتان در این خصوص صحبت می کنید و نهایتا به این نتیجه می رسید که چقدر درآمد خوبی دارند .

درواقع درآمد یک فست فود به تعداد فروش و قیمت غذاها بستگی دارد . مثلا درآمد روزانه  از اختلاف شمار ه ی فیش اول و آخرین فیش که در میانگین مبلغ فروش ضرب می شود بدست می آید . البته ممکن است فست فود برای غذاهای بیرون بر فیش های جداگانه ای صادر کرده باشد  که باید این  اعداد را با هم جمع کرد اما در هر صورت  نمی توان بر اساس این فرمول عدد دقیقی را بیان کرد .

 
سود خالص :

لزوما درآمد بالا به معنی سود بالا نیست . در هر کسب و کاری یک فرمول ثابت برای محاسبه ی سود خالص داریم . این فرمول به شکل زیر است :

فروش –  هزینه ها : سود خالص

در مورد یک فست فود ، هزینه ها به صورت زیر می باشد :

1-  هزینه ی مواد اولیه

2-  حقوق پرسنل

3-   اجاره ی مکان

4-  قبوض مختلف ( آب ، برق ،گاز ، اینترنت و تلفن )

5-   سایر هزینه ها

 


موارد 2 تا 5 تقریبا عدد های ثابت و قابل پیش بینی هستند . هزینه ی مواد اولیه هم معمولا 30 درصد از مبلغ فروش است . پس مدیران فست فود با یک محاسبه ی حدودی می توانند حداقل میزان فروش را برای رسیدن به یک سود متعارف محاسبه کنند .

نقطه ی سر به سر :

شما برای اینکه یک فست فود با سود خوب داشته باشید باید از نقطه ی سر به سر بالاتر باشید . نقطه ی سربه سر یعنی نقطه ای که درآمد با هزینه ها یکی باشد که در هر فست فودی یک عدد متفاوت است.  اگر شما بالاتر از این نقطه قرار بگیرید می توان گفت 70درصد از فروش شما سود خالص است .

نکته ی مهم در مورد فست فود ، پرسود بودن آن است نه پردرآمد بودن . درآمد در واقع میزان فروش شما طی یک زمان مشخص است . در حالیکه سود از اختلاف درآمد و هزینه ها بدست می آید .

فست فود های زیادی وجود دارند که بسیار پر فروش و شلوغ هستند اما سود دهی ندارند یا میزان سود آن ها بسیار اندک است . این مجموعه ها مدیریت صحیحی بابت هزینه ها ندارند و ممکن  است هزینه های بیهوده داشته باشند یا بر روی مصرف  مواد اولیه که درصد عمده ای از هزینه ها را تشکیل می دهد نظارت درستی  نداشته باشند . همیشه بین درآمد و سود یک دیوار به نام دیوار هزینه ها وجود دارد  ، کوتاه کردن این دیوار باعث افزایش سود شما خواهد شد . از این رو مدیر فست فود باید نظارت مستمر و درستی بر روی هزینه های فست فود داشته باشد .

 
عوامل تاثیر گذار بر درآمد فست فود :

حالا که با مفهوم درآمد و سود فست فود آشنا شدیم به بررسی عوامل تاثیر گذار بر درآمد می پردازیم .  ما فرض می کنیم شما فست فود خود را با رعایت نکات اولیه و ضروری راه اندازی کرده اید  مثلا مکان مناسب ، تجهیزات خوب ، دکوراسیون زیبا ، پرسنل حرفه ای و تامین کننده های مطلوب را انتخاب کرده اید . به نظر شما صرفا با طی کردن مراحل اولیه ، این کسب و کار برای شما درآمد زا خواهد بود و همیشه در مسیر موفقیت قرار خواهید گرفت ؟  آیا فست فودهایی که با شکست روبه رو می شوند به این نکات توجه نکرده اند یا دلایل دیگری هم وجود دارد ؟

ما در اینجا چند سوال از شما می پرسیم . پاسخ به این سوالات به شما نکات ریزی را یادآوری می کند .

1-   برنامه ی تبلیغاتی شما چیست ؟

قطعا بعد از گذشت یک مدت از راه اندازی فست فودتان ،  علاوه بر همسایگان و هم محلی ها که حتما با کار شما آشنا شده اند نیاز به جذب مشتری های دیگری دارید . برای کسب درآمد بیشتر باید خودتان را به افراد بیشتری معرفی کنید . حتی اگر نخواهید در سطح بزرگی فعالیت کنید حداقل برای مخاطبان خود در خیابان های اطراف باید شناخته شوید . تبلیغات فست فود و استفاده از راه های تبلیغاتی مناسب کمک زیادی به شناساندن شما به دیگران می کند . حتما برای خودتان یک برنامه ی تبلیغاتی بچینید و از روش های مختلف تبلیغاتی استفاده کنید .


2-   مدیریت فست فود شما بصورت حرفه ای است ؟

مدیریت فست فود به معنی نظارت دقیق بر کیفیت خدمات ، روابط کاری پرسنل ، هزینه ها و سایر امور جاری در فست فود است .  یکی ازدلایل شکست یک فست فود می تواند ضعف مدیریتی باشد . همیشه کمبود منابع مالی دلیل ورشکستی یک کسب و کار نمی شود . گاهی به دلیل خلل هایی که در قسمت های مختلف مجموعه وجود دارد و شما بعنوان یک مدیر از وجود آن بی اطلاع هستید باعث از هم پاچیدگی حرفه ی شما می شود .  حتما به نحوه ی تامین مواد اولیه ، آشپزی ، نحوه رفتار پرسنل ، مسئولیت پذیری پرسنل و ... نظارت داشته باشید و به محض بروز کوچکترین اختلاف به روش مسالمت آمیز ، مشکل پیش امده را حل کنید .

 

3-   آیا شریک تجاری دارید ؟

داشتن یک یا چند شریک تجاری مساله ی چندان عجیبی نیست . اما در زمان فعلی با توجه به شرایط مالی حاکم و  نوسانات اقتصادی داشتن شریک کار فوق العاده سختی است . اگر شما برای راه اندازی فست فودتان شراکت کرده اید . باید توجه کنید که شراکت فقط در سرمایه گذاری اولیه و تقسیم کردن هزینه ها نیست . بلکه شما و شریک هایتان باید در تصمیم گیری موضوعات مختلف ، بررسی تهدید ها ، عوامل شکست و موفقیت ، اظهار نظر روی مسایل مختلف و توانایی حل مشکلات ، حضور  یکسان داشته باشید . کوتاهی یکی از شرکا می تواند اثر مخربی بر روی نتیجه ی فعالیت های شما داشته باشد و حاصل زحمات چند ساله شما را به باد دهد .

 

اگر بخواهیم مطالب فوق را به صورت خلاصه بیان کنیم به موارد زیر می رسیم:

    مدیریت تبلیغات
     مدیریت صحیح پرسنل   
     تقسیم درست وظایف در صورت داشتن شریک کاری
    مدیریت تامین مواد اولیه
    مدیریت هزینه های جاری
    موقعیت مکانی خوب
    دکوراسیون خوب
    تجهیزات آشپزخانه صنعتیکافی و کارآمد
    مشتری مداری
    ایجاد یک مزیتی رقابتی و خلاقیت که لزوما به معنی صرف هزینه های زیاد  نیست  ( بررسی سایر فست فودها و پی بردن به دلیل موفقیت و شکست آن ها )

 

فست فود یکی از معدود شغل هایی است که فاصله ی زیادی بین سرمایه و درآمد خوب وجود ندارد ، با رعایت نکات گفته شده می توان به سود خالص خوبی دست یافت .